Intercanvi d'alumnes/as a Holanda

Enguany, el CEES s’ha adherit al projecte d’Intercanvi d’alumnes a nivell internacional, que consisteix en passar un cert període de temps compartint experiències i formació amb companys d’una escola d’un altre país.

Aquest projecte és un pas més que fa l’escola per seguir ser un referent i punter en l’àmbit educatiu de l’activitat física i l’esport.

Un total de 6 alumnes de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva, l’Elisabet Armengol, l’Aleix Cabrera, l’Aina Garcia, en Jan Escalas, l’Adrià Puigdomènech i l’Aleix Surià estan realitzant una estada a l’escola RocVa Hilversum d’Holanada amb l’objectiu de formar-se com a professional en un entorn internacional, créixer com a persones i aprendre a utilitzar la llengua anglesa.

La seva estada consisteix en passar una setmana amb alumnes holandesos, convivint a casa seu i anant a l’escola realitzant la seva jornada escolar compartint aula, vivències i assignatures com anatomia, rugbi, fitness, entre d’altres. Més endavant, cap al mes de març aquests companys holandesos vindran a passar 15 dies a Catalunya i seguiran les nostres activitats.

Les conclusions dels implicats són molt positives i engrescadores per seguir treballant en aquest projecte per futures generacions d’alumnes/as del centre.

 

Organització de l'aula en "U"

Enguany, en el curs escolar 2019-2020, la direcció del centre i el professorat ha optat per seguir innovant i buscant millores constats pel nostre alumnat.

Any rere any, tots les escoles han mantingut una organització lineal i bàsica en la distribució dels estudiants a les aules formant files. En canvi, nosaltres hem apostat per distribuir a l’alumnat a classe en forma de “U” ja que entenem que aquesta modificació afavoreix el debat, reflexions grupals, posades en comú, les dinàmiques de grup i tanmateix també eviten que els alumnes/as quedi amagats a les files del darrera.

Aquesta organització facilita que la comunicació sigui més fluida i s’eliminen les barreres que suposen les taules per la comunicació no verbal quedant a la vista l’actitud de cada un dels estudiants per tots els demes, a més a més, dota d’espai perquè el professorat es pugui desenvolupar.

Per concloure, comentar que el feedback generat entre els professorat i l’alumnat és positiu i els dos col·lectius es mantenen ferms amb aquesta nova organització i coincideix amb els múltiples beneficis que genera aquesta distribució.

Emergència climàtica

L’escola va decidir adherir-se a les mobilitzacions de l’anterior setmana per l'emergència climàtica coincidint amb molts dels nostres estudiants que volien participar de forma activa en aquesta causa, que pretén obtenir un futur digne per a les noves generacions i conscienciar al nostre entorn perquè s'actuï amb responsabilitat i urgència enfront de la crisi climàtica.

D'aquesta manera, el passat divendres dia 4 d'octubre, l’alumnat que s’ha sumat a la jornada per l’emergència climàtica se li ha preparat unes activitats per sensibilitzar-nos amb la causa.

La jornada va començar amb una ponència a càrrec d’en Ramon Sans sobre la Transició Energètica que representa, principalment, un canvi en la producció de l’energia, substituint els combustibles fòssils per fonts renovables i locals.

Tot seguit, es va realitzar un treball de camp que va consistir en recollida i selecció de material als voltants de la ciutat de Vic. Ens vam distribuir en diferents grups per arribar a més zones i la proposta va ser molt acceptada per diferents entitats que van felicitar als nostres estudiants per la seva sensibilització amb el medi ambient.

Tenim el període de preinscripció obert

Actualment, el centre ofereix  cursos de formació professional de grau Mitjà, com el de Conducció de Grups al Medi Natural, i cursos de grau Superior, com el  d’Animació d’Activitats Físiques Esportives i el d’Integració Social. Paral·lelament, també ofereix formació de règim especial, com és el cas del tècnic/a mitjà en Salvament i Socorrisme. Aquest útlim, es permet cursar-lo en un format de doble titulació amb altres estudis.

L’escola roman al servei de qualsevol persona que vulgui rebre informació al respecte, i està a la vostra disposició per qualsevol consulta. Per fer-ho, des del centre no es fa cap jornada de portes obertes, sinó que atenem a les famílies o persones interessades, de forma personal. Cal que vingueu en hores escolars, o bé contacteu amb nosaltres via correu electrònic o telèfon, per concertar una visita.

Des dels seus inicis, hem apostat per una formació professional basada en la proximitat, el rigor i la professionalitat, que sigui el Passaport al futur per l’entrada a un món laboral o una continuïtat en els estudis, i a partir d’aquestes bases, és a on treballem per formar els nostres alumnes.

L'escola ofereix classes de repàs cada dilluns

L’escola ofereix la possibilitat a l’alumnat d’assistir a classes de repàs cada dilluns de 14.00 a 15.00 hores.

Llegeix més:L'escola ofereix classes de repàs cada dilluns

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis Més informacio