El dilluns dia 3 de desembre els alumnes de grau mig del CEES, de la classe B, vam anar a fer una sortida a la neu a Vall Ter 2000, vam practicar l’esport de raquetes a la neu. Vam sortir tots junts menys dos alumnes que els vam esperar a Ripoll. 

 

Primer de tot, vam fer revisió de material per mirar si tothom portava el material necessari per fer la sortida, una vegada vam acabar ens vam dirigir cap a l’autobús que ens esperava a davant del Seminari de Vic per dirigir-nos cap a Vall Ter 2000 que es on fèi

em la sortida. Al moment que vam arribar ens van deixar un marge de temps perquè podéssim esmorzar. Una vegada vam acabar en Pere i en Jordi ens van explicar el funcionament de les raquetes i ens van explicar també els llocs del món on es feien servir més freqüentment.

Una vegada acabada la teoria, ens vam posar a la pràctica. Vam començar a pujar a dalt del cim que fèiem en aquell dia, que va ser el Mantet, però al final ens vam veure en cor i vam pujar el Pic de la Dona. Mica en mica que anàvem pujant ens anàvem trobant diferents paisatges, al moment de pujar també ens vam trobar un petit rierol que vam tenir la oportunitat de beure aigua d’allà i poder omplir les cantimplores. Una vegada vam estar, vam continuar pujant i havien trams on ens teníem de treure les raquetes perquè eren llocs de sorra i pedres.

Quan vam arribar al trencant que hi havia els cartells que ens indicaven els diferents pics, nosaltres vam agafar el trencant de l’esquerra perquè volíem anar a pujar el Pic de la Dona. Una vegada el vam pujar, va ser hora de baixar cap a les pistes d’esquí perquè ja era hora de marxar. All moment de baixar va ser molt més ràpid que la pujada. Quan anàvem baixant cap a les pistes, ens vam parar un moment perquè en Pere i en Jordi ens volien explicar com es tindria que fer un iglú, una fosa i un nínxol, també ens van explicar una de les maneres que es rescaten persones quan hi ha un allau.

Finalment, quan vam estar ja vam tirar fins a pistes sense parar. Quan vam arribar a sota pistes ens vam treure les raquetes i ens vam dirigir cap al Seminari de Vic amb l’autobús.

Adaptat d'Adrià Farres

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis Més informacio