El dilluns dia 14 de Gener varem fer una sortida a Avinyó, on vam anar a gaudir de la natura, a través de l'assignatura de Segurertat i Supervivència dirigida pel professor Pere Herms. 

Aviny

 

La natura d’allà és molt maca i diferent de la que tenim aquí. Les principals coses que vam aprendre van ser la flora que hi havia allà. El més importat d’aquesta sortida va ser connectar amb la natura ja que mai ho fem i no la cuidem, en aquesta sortida ens van ensenyar com s’havia de tractar per millorar la nostre convivència amb la flora i la fauna.

Les principals coses que em van quedar gravades van ser els túnels naturals de boixos que eren molt bonics, els salts d’aigua que eren molt relaxants quan ens vam abraçar als arbres per connectar amb la natura, les herbes medicinals que eren la farigola, les ortigues, entre d’altres. Una frase que ens van dir va ser que buscàvem la medicina més efectiva als antibiotics però la teníem a la natura amb les herbes i no les veiem. La classe d’arbres que hi havien ens els van nombrar com per exemple els Pollancres que vivien en lloc humits o els Avellaners que creixien verticals per aconseguir la llum.

Després d’aquesta explicació va anar a un túnel del temps, que representava que hi havia una gran diferència de la fauna entre un lloc i un altre, aquest túnel era un antic torrent d’aigua que ja feia molt temps que no n’hi havia, allà a dins es podia sentir els ocells piular i també s’hi estava molt fresquet. Seguidament varem pujar a dalt d’un turó que ens van fer camuflar entre la vegetació va ser molt divertit i també ens va fer connectar amb la natura. Un cop vam arribar a una torre de comunicacions vam fer una fita. Abans de acabar amb l’experiència algunes persones van anar descalces per una antiga carretera on hi passaven els carros. Per acabar, vam anar a un petit campament i ens van ensenyar a fer un foc un cop vam aconseguir l’objectiu ens vam acostar a un petit mirador on des d’allà es podria veure la posta de sol.

Aquesta sortida em va agradar molt ja que ens vam connectar amb la natura ja que mai ho faig perquè quan vaig amb bici no em paro a observar. És una experiència que hauria de viure tothom per prendre consciència de que hem de cuidar la natura i que no és perillosa.

 

Adaptat de Pol Fernandez

 

Aviny 2

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis Més informacio